Består ditt liv bara av en massa tråkiga men viktiga uppgifter, samtidigt som du aldrig riktigt kommer fram till det där lustfyllda? Då är det dags att fundera över relationen lustfylld och viktig.
Varje onsdag ger Andreas ut ett veckobrev om stress, sömn och hjärnan.
Veckobrevet är en perfekt påminnelse och sporre till dig varje vecka för in stresshantering.
God läsning!
Lustfyllt och viktigt samtidigt sparar energi
Ångestbaserad prioritering
Har du en att göra-lista som är sorterad i prioriteringsordning? Släng den. Nu kör vi med ångestbaserad prioritering för att minska stress.
Snabb stresshantering när stressen står upp i halsen
När hjärnan är full av tankar, stress och oro så kan det vara svårt att få någonting gjort över huvud taget. Då gäller det att hantera vår stress snabbt genom en förändring av vår upplevelse.
Se till att ditt liv innehåller en mix av uppgifter
Har du hamnat i träsket där du bara gör kortsiktiga uppgifter och inte hinner med det långsiktiga? Eller kanske tvärtom? Båda dessa lägen riskerar att skapa stress.
Ett är oändligt mycket mer än noll
Små rutinuppgifter är enkla och skapar väl ingen större stress. Eller? Kan det vara så att de ökar belastningen oändligt mycket?
Konsten att hantera en lång att göra-lista
Jag borde byta gardinerna. Jag borde se över mina försäkringar. Det vore bra om jag kunde rensa förrådet för en gångs skull. Sen vill jag läsa alla de där böckerna också. Många små uppgifter, även om de är roliga, riskerar att skapa stress.
Konsten att säga nej: 5 bra trick och 3 dåliga
Nejsägare. Finns det någonting värre eller tråkigare? Att våga säga nej är dock en viktig del i att undvika stress och utbrändhet. Låt mig ge dig fem enkla trick för att säga nej.
Är din att göra-lista lång eller långsam?
Vi är många som har en lång att göra-lista. Om vi någon gång närmar oss botten på listan så tenderar den att snabbt fyllas på igen. Frågan är om en lång att göra-lista egentligen är ett problem? Är inte problemet större om den är långsam?
Våga avsluta utan att göra klart
När mängden påbörjade, oavslutade och stillastående projekt fyller vår hjärna med ångest och dåligt samvete så är det dags att börja avsluta. Avsluta utan att göra klart.
Får vi njuta innan vi är färdiga med allt?
Det är viktigt att njuta ibland. Njutning ger återhämtning vilket är en av nyckelfaktorerna för att undvika stress och utmattning. Hur kommer det sig att vi ofta hindrar oss från att njuta? Låt oss denna vecka resonera om njutning.