Veckobrev om att göra-lista

Varje onsdag ger Andreas ut ett veckobrev om stress, sömn och hjärnan.

Veckobrevet är en perfekt påminnelse och sporre till dig varje vecka för in stresshantering.

God läsning!


Prenumerera


Lustfyllt och viktigt samtidigt sparar energi

  • Onsdag 28 februari 2024

Består ditt liv bara av en massa tråkiga men viktiga uppgifter, samtidigt som du aldrig riktigt kommer fram till det där lustfyllda? Då är det dags att fundera över relationen lustfylld och viktig.

Läs mer >


Ångestbaserad prioritering

  • Onsdag 23 augusti 2023

Har du en att göra-lista som är sorterad i prioriteringsordning? Släng den. Nu kör vi med ångestbaserad prioritering för att minska stress.

Läs mer >

Konsten att hantera en lång att göra-lista

  • Onsdag 8 juli 2020

Jag borde byta gardinerna. Jag borde se över mina försäkringar. Det vore bra om jag kunde rensa förrådet för en gångs skull. Sen vill jag läsa alla de där böckerna också. Många små uppgifter, även om de är roliga, riskerar att skapa stress.

Läs mer >Är din att göra-lista lång eller långsam?

  • Onsdag 24 oktober 2018

Vi är många som har en lång att göra-lista. Om vi någon gång närmar oss botten på listan så tenderar den att snabbt fyllas på igen. Frågan är om en lång att göra-lista egentligen är ett problem? Är inte problemet större om den är långsam?

Läs mer >


Våga avsluta utan att göra klart

  • Onsdag 17 oktober 2018

När mängden påbörjade, oavslutade och stillastående projekt fyller vår hjärna med ångest och dåligt samvete så är det dags att börja avsluta. Avsluta utan att göra klart.

Läs mer >


Får vi njuta innan vi är färdiga med allt?

  • Onsdag 25 juli 2018

Det är viktigt att njuta ibland. Njutning ger återhämtning vilket är en av nyckelfaktorerna för att undvika stress och utmattning. Hur kommer det sig att vi ofta hindrar oss från att njuta? Låt oss denna vecka resonera om njutning.

Läs mer >