Varför en föreläsning om stress?

Det går att förebygga stress och utbrändhet, det är forskarna överens om. Ett sätt är att skaffa rätt kunskaper, verktyg och insikter om ämnet genom att boka en föreläsning om stress.

En person som blir sjukskriven för utmattningssyndrom säger inte till i förväg. Plötsligt så är personen borta och en ersättare behöver komma på plats, snabbt. Arbetsuppgifter och åtaganden hos kunderna behöver lösas utan en överlämning. Dokument, rutiner och kunskaper försvann lika snabbt som medarbetaren. Denna händelse är både förödande för individen som genomgår ett personligt lidande utöver det vanliga samtidigt som det gör skada för organisationen. Den drabbade behöver rehabilitera och arbetsträna samtidigt som andra medarbetare kanske behöver arbeta hårdare nu när en person saknas på kontoret. En ansträngd ekonomi kanske inte klarar de kostnader som uppstår i samband med försenade projekt eller uteblivna leveranser.

Varför anlita just mig som föreläsare?

Jag var den högpresterande och effektiva IT-konsulten som körde in i väggen. Jag har filat på min personliga produktivitet under 15 år av arbete i högt tempo och vet exakt hur man utnyttjar sin tid för att maximera resultatet på arbetet. Tyvärr glömde jag bort mig själv och körde in i väggen. Efter min rehabilitering har jag skapat nya sätt att fortsätta vara effektiv men på ett hållbart sätt.

I mina föreläsningar kombinerar jag mina erfarenheter med aktuell forskning i ämnet. Jag pratar om hur hjärnan fungerar och vad stress- och sömnforskarna säger. Jag pratar om hur en kontorsarbetare har det idag med öppna landskap, ständiga avbrott och många bollar i luften. Min ambition är att finnas där innan någon går in i väggen genom att utbilda och inspirera till hållbar förändring i alla led.

Vem har nytta av min föreläsning?

Jag har två tydliga spår med konkreta verktyg där jag alltid kombinerar aktuell forskning med mina egna erfarenheter av utmattningssyndrom. Jag anpassar givetvis min föreläsning till just er miljö.

Ta makten över din stress – för individen

Denna föreläsning lämpar sig för både ledare och medarbetare.

 • Konkreta konkreta tips för individen
 • Strategier för organisationen
 • Fokus på hur du som individ kan lära dig hantera stress

Ledarskap för mindre stress – för ledaren

Denna föreläsning inriktar sig mot den som leder andra människor, såsom chefer och ledare, ledningsgrupper, projektledare och liknande befattningar.

 • Hur gör du som ledare för att få mindre stressade medarbetare?
 • Vad är det som orsakar arbetsrelaterad stress?
 • Vad är ditt ansvar, och vad är medarbetarens ansvar?
 • Hur bygger du en hållbar arbetsmiljö både för dig själv och för medarbetarna?

Hur lång är en föreläsning?

Varje föreläsning är anpassad efter era behov och er situation, jag intervjuar alltid er i förväg. I grunden erbjuder jag tre alternativ.

60 minuter

På en timme hinner jag gå igenom de viktigaste komponenterna i att undvika stress och utbrändhet. Det är en gedigen och bra genomgång.

90 minuter

På 1,5 timme fyller jag på med fördjupad kunskap om effektiva arbetsmetoder kring ordning och struktur.

2,5 timmar

På 2,5 timmar dyker jag aningens djupare på varje del och genomför även konkreta övningar på plats med publiken. Alla får en chans att tömma hjärnan, arbeta med självkänslan, planera en personlig konferens, diskutera era frågeställningar och så vidare. Här tar vi ett helhetsgrepp!

Exempel på innehåll

Varför stressad?

 • För mycket att göra – vem bestämmer det egentligen? Vi, någon annan eller vår mobil?
 • Fokuserat arbete – varför så svårt? Alla dessa avbrott, vems fel är det?
 • För mycket e-post och sociala medier – en möjlighet eller ett problem?
 • Vem är det som blir utbränd egentligen? – signaler och mönster
 • Så känns det att köra in i väggen – min upplevelse

Så funkar hjärnan

 • Sagan om hjärnan – så funkar vår hjärna vid stress
 • Beroende av vår mobil – det händer i hjärnan, och så kan vi hindra det
 • Sömn och träning – en förutsättning för att vår kropp skall fungera
 • Våra hjärnor får mycket input – så får vi output

Konsten att vara effektiv utan att gå in i väggen

 • Genomför en personlig konferens – inventera ditt liv och skaffa kontroll
 • Att varje dag ha en tom e-post-inbox – därför är det en fördel, och hur effekten sprider sig
 • Flanera till nästa möte, eller till dagis – effekten sprider sig som en löpeld i vår kropp
 • Lova lagom mycket och lova realistiskt mot din kund – kunden blir gladare, du blir mindre stressad
 • Ständiga avbrott – så samarbetar vi utan att störa varandra hela tiden
 • Arbeta med självkänslan – skapa en personlig mur mot andras stress

I allt innehåll blandar jag aktuell forskning kring utmattning och stress med vardagliga exempel, tips och mina egna erfarenheter i ämnet.

Boka en föreläsning

Ring 08-1244 9040 eller skicka e-post till boka@andreaspiirimets.se.