Föreläsning om stress

Varför en föreläsning om stress?

Det går att förebygga stress och utbrändhet, det är forskarna överens om. Ett sätt är att skaffa rätt kunskaper, verktyg och insikter om ämnet genom att boka en föreläsning om stress.

En person som blir sjukskriven för utmattningssyndrom säger inte till i förväg. Plötsligt så är personen borta och en ersättare behöver komma på plats, snabbt. Arbetsuppgifter och åtaganden hos kunderna behöver lösas utan en överlämning. Dokument, rutiner och kunskaper försvann lika snabbt som medarbetaren. Denna händelse är både förödande för individen som genomgår ett personligt lidande utöver det vanliga samtidigt som det gör skada för organisationen. Den drabbade behöver rehabilitera och arbetsträna samtidigt som andra medarbetare kanske behöver arbeta hårdare nu när en person saknas på kontoret. En ansträngd ekonomi kanske inte klarar de kostnader som uppstår i samband med försenade projekt eller uteblivna leveranser.

Varför anlita just mig som föreläsare?

Jag är den högpresterande och effektiva IT-konsulten som körde in i väggen. Jag har filat på min personliga produktivitet under 15 år av arbete i högt tempo och vet exakt hur man utnyttjar sin tid för att maximera resultatet på arbetet. Tyvärr glömde jag bort mig själv och körde in i väggen. Efter min rehabilitering har jag skapat nya sätt att fortsätta vara effektiv men på ett hållbart sätt.

I min föreläsning kombinerar jag mina erfarenheter med aktuell forskning i ämnet. Jag pratar om hur hjärnan fungerar och vad stress- och sömnforskarna säger. Jag pratar om hur en kontorsarbetare har det idag med öppna landskap, ständiga avbrott och många bollar i luften. Min ambition är att finnas där innan någon går in i väggen genom att utbilda och inspirera till hållbar förändring i alla led.

Vem har nytta av min föreläsning?

Min föreläsning om stress riktar sig till både ledare och medarbetare. Jag blandar konkreta tips för individen med strategier för organisationen. Mina verktyg passar allra bäst för IT-bolag, konsultbolag eller andra kontorsarbeten då jag själv arbetat som IT-konsult i många år. Jag anpassar givetvis min föreläsning till just er miljö.

Hur lång är föreläsningen?

Jag anpassar alltid min föreläsning till era behov men i grunden erbjuder jag tre alternativ.

60 minuter

På en timme hinner jag gå igenom de viktigaste komponenterna i att undvika stress och utbrändhet. Det är en gedigen och bra genomgång för både individen och organisationen.

90 minuter

På 1,5 timme fyller jag på med fördjupad kunskap om effektiva arbetsmetoder kring ordning och struktur i vardagen.

2,5 timmar

På 2,5 timmar dyker jag aningens djupare på varje del och genomför även konkreta övningar på plats med publiken. Alla får en chans att tömma hjärnan, arbeta med självkänslan, planera en personlig konferens och liknande uppgifter under föreläsningens gång.

Ur innehållet

Varför stressad?

 • För mycket att göra – vem bestämmer det egentligen? Vi, någon annan eller vår mobil?
 • Fokuserat arbete – varför så svårt? Alla dessa avbrott, vems fel är det?
 • För mycket e-post och sociala medier – en möjlighet eller ett problem?
 • Vem är det som blir utbränd egentligen? – signaler och mönster
 • Så känns det att köra in i väggen – min upplevelse

Så funkar hjärnan

 • Sagan om hjärnan – så funkar vår hjärna vid stress
 • Beroende av vår mobil – det händer i hjärnan, och så kan vi hindra det
 • Sömn och träning – en förutsättning för att vår kropp skall fungera
 • Våra hjärnor får mycket input – så får vi output

Konsten att vara effektiv utan att gå in i väggen

 • Genomför en personlig konferens – inventera ditt liv och skaffa kontroll
 • Att varje dag ha en tom e-post-inbox – därför är det en fördel, och hur effekten sprider sig
 • Flanera till nästa möte, eller till dagis – effekten sprider sig som en löpeld i vår kropp
 • Lova lagom mycket och lova realistiskt mot din kund – kunden blir gladare, du blir mindre stressad
 • Ständiga avbrott – så samarbetar vi utan att störa varandra hela tiden
 • Arbeta med självkänslan – skapa en personlig mur mot andras stress

I allt innehåll blandar jag aktuell forskning kring utmattning och stress med vardagliga exempel, tips och mina egna erfarenheter i ämnet.

Pysselbok ingår

I alla mina föreläsningar ingår ett arbetshäfte till alla deltagare för att ytterligare sporra till förändring: ”Pysselbok för den stressade”. Jag vill att alla ska få chansen att fortsätta läsa och göra övningar efter att föreläsningen är avslutad. Jag vill med alla medel bidra till bestående förbättringar i åhörarnas liv.

Boka en föreläsning

Ring mig på 0708-58 59 06 eller skicka e-post till andreas@andreaspiirimets.se.