Återerövra hobby

Vad vill du återerövra?

  • Onsdag 13 juli 2022

Motivation kan vara svårt att plocka fram när det är tufft. Ett sätt att hitta motivation är att fundera på vad du skulle vilja återerövra i ditt liv.

Boka en föreläsning om stress!

Konferens, kickoff eller vanligt veckomöte? Boka en specialanpassad session till din arbetsplats. Jag vill vara på plats innan någon kör in i väggen!

Läs mer >

Vad gjorde du på den gamla goda tiden?

Om du lever ett liv fullt av stress så har du förhoppningsvis inte haft det tufft hela livet. Det har förhoppningsvis funnits en tid tidigare i ditt liv då det var lite lugnare. Förut, på den gamla goda tiden när allt var sådär skimrande bra, så hade du säkert någon sysselsättning, hobby eller aktivitet som du inte gör idag. Du kanske gjorde någonting speciellt som fick dig att må bra men som du har tappat bort längs vägen.

Fundera på denna aktivitet. Vad gjorde du? Var befann du dig? Vilka andra var med? När jag tänker tillbaka på den typen av aktiviteter så kan det både göra mig varm av glädje men även lite sorgsen. Kanske finns inte kompisarna kvar. Kanske har någon skada satt stopp för aktiviteten eller så kanske en flytt har gjort att den tiden är förbi.

Hitta känslan

Om du lyckas hitta ett sådant typ av minne så vill jag passa på att sticka ut hakan och säga: du vill inte tillbaka dit. Du ska förmodligen inte sträva efter att komma tillbaka till den gamla platsen, de gamla kompisarna eller den gamla aktiviteten eftersom det bara riskerar att förstöra det där rosaskimrande minnet. Det blir inte lika bra idag som det var förut. Förlåt, men jag var tvungen att nämna det.

Det du däremot vill tillbaka till är samma känsla. Vilken känsla hade du på den gamla goda tiden? Kanske var det en känsla av gemenskap, av meningsfullhet eller delaktighet? Kanske var det bara känslan av att få in en matchboll, dra upp en fisk eller klara det där tricket på snowboarden. Känn känslorna. Vilka känslor är det?

Återerövra för att komma bort från stress

Nu när du har identifierat vilka känslorna är så börjar din resa. Nu är det dags att återerövra samma känslor. Vad skulle du kunna göra i ditt liv idag för att uppleva de där känslorna igen? Var behöver du befinna dig? Behöver du klä dig på något speciellt sätt? Behöver du träna upp någon gammal förmåga eller återuppväcka gamla kunskaper?

När ett liv är fullt av stress så kan det vara svårt att hitta motivation för att komma ur den onda spiralen. Försök hitta din motivation genom att försöka återerövra en bortglömd sysselsättning, hobby eller aktivitet. Det blir kanske inte exakt likadant som på den gamla goda tiden. Istället blir det någonting nytt och spännande som är mer anpassat till vem du är idag.

 

Vilken gammal känsla vill du återerövra? Vad är ditt första steg för att nå dit?