• Onsdag 3 maj 2023

Har du en situation som kräver fokus? Behöver du samtidigt vara tillgänglig? Då har du hamnat i en rävsax som riskerar skapa stress.

Belastning och resurser

Stress uppstår när det blir obalans i relationen mellan belastning och resurser. Om du exempelvis har väldigt mycket att göra och samtidigt väldigt lite tid till förfogande så blir det obalans. Detta skapar stress. Om tillståndet pågår alldeles för länge utan vila eller återhämtning så riskerar du att hamna i utmattning. Om du däremot har väldigt mycket tid till övers men ingenting att fylla tiden med så uppstår en obalans åt andra hållet. Då riskerar du istället att drabbas av uttråkning. Om detta pågår alldeles för länge så blir det också stress och i slutändan utmattningssyndrom.

Burnout och boreout. Båda obalanserna är lika dåliga. Detta handlar inte bara om antal åtaganden och tid utan kan även handla om andra belastningar och resurser. Belastning kan exempelvis handla om konflikter, ångest, smärta, otydliga krav eller en känsla av orättvisa. Resurser kan exempelvis bestå av god sömn, kontroll, motion, kunskaper eller en stöttande omgivning. En obalans i dessa saker skapar stress.

Fokus eller tillgänglighet

Ett sätt att skapa denna obalans är när vi tittar på relationen mellan fokus och tillgänglighet. Ibland sitter vi i en sits där vi behöver fokusera. Kanske ska vi skriva en text. Detta innebär att vi får en tanke i huvudet, börjar formulera den i text samtidigt som vi i vårt inre ser hur vi ska avrunda kommande stycke. Om någon knackar oss på axeln och ställer en fråga så säger det ”poff” och så försvinner hela tankekartan. Sedan får vi börja om. Du vet säkert precis vad jag menar.

I andra stunder kanske vi behöver vara tillgängliga. I en reception behöver vi ta inkommande samtal, som säljare behöver vi svara på frågor från kunder och som läkare behöver vi ta emot nya besök. Om vi då stänger in oss och fokuserar på en uppgift så missar vi det där samtalet, mailet eller besöket.

En omöjlig ekvation

Det är helt enkelt helt omöjligt att både fokusera och vara tillgänglig samtidigt. Jag föreläser om stress ute hos företag och organisationer och ber alltid om att få lära mig lite om hur det fungerar på just deras arbetsplats. På alldeles för många ställen krävs det att medarbetarna både fokuserar och är tillgängliga samtidigt. För mig är det som att be någon dricka vatten och vissla samtidigt. Det går inte. Tyvärr ser jag alldeles för många arbetsplatser där just denna omöjliga ekvation leder till frustration, ökad ansträngning och konflikter. Alla dessa saker är ökade belastningar, vilket gör alla mer sårbara för stress.

Om du är i en sits där du behöver både fokus och tillgänglighet så måste du helt enkelt välja fokus eller tillgänglighet. Detta kan du göra vecka för vecka, dag för dag, timme för timme eller kanske kvart för kvart. När du påbörjar en arbetsdag, fundera på hur mycket fokus som kommer krävas av dig denna dag. Fundera även på hur mycket tillgänglighet som kommer krävas. Sedan gäller det att du, tillsammans med dina kollegor, sätter ihop ett enkelt schema. Vilka timmar ska ni vara tillgängliga och vilka ska ni sitta i fokus?

 

Hur ser din dag ut idag eller imorgon? Krävs det fokus, tillgänglighet eller båda? Du kan inte uppnå båda samtidigt, gör därför en enkel plan. Vilka tidsperioder vill du ägna åt fokus? Vilka tidsperioder vill du ägna åt tillgänglighet?