• Onsdag 3 april 2019

Att ha kul på jobbet är en av många vägar in i väggen. Men visst måste vi väl få ha roligt på jobbet? Tricket för att lyckas med detta är att kombinera lugn och lust.

Att känna lust är en ynnest

Du har säkert någon gång känt en oemotståndlig lust till en uppgift, ett projekt eller ett äventyr. Du kanske planerar att vandra i fjällen denna sommar och din kropp drar sig nästan automatiskt till tågtidtabeller eller kartor över vandringsleder på kvällarna. Du kanske ska möblera om vardagsrummet och känner ett enormt sug efter att leta inspiration och promenera runt i möbelaffärer. Den här typen av lust och längtan kan få oss att nästan glömma allting annat i livet och få hela vår kropp att fokusera på det där härliga som vi just nu sysslar med. Visst är det en härlig känsla!

Tänk dig att du har ett jobb där du känner precis den här typen av lust under din arbetsdag. Vilken ynnest! Du längtar till jobbet på mornarna och du kan inte slita dig från jobbet på helgerna. Du vill jobba mer och mer hela tiden därför att det gör dig uppfylld och du mår bra av det. När kommande äventyr, pågående projekt eller vårt arbete ger oss en lust och längtan efter mer så ska vi känna tacksamhet. Tack för att jag har lyckats ta mig till ett läge där jag känner lust och längtan i mitt liv! Nu börjar även ett nytt projekt: att även känna lugn.

Lust och lugn samtidigt

När lusten tar över så är risken stor att vi börjar springa mer och snabbare. Vi jobbar på helgerna eftersom det är så uppfyllande. Vi tittar på vandringsleder på kvällarna istället för att lyssna på vad våra barn har gjort i skolan. Vi lägger oss lite för sent efter att ha googlat möbler halva natten och börjar få sömnbrist. När lusten tar tag i oss så är risken stor att vi slutar lyssna på våra signaler.

Tricket är att känna både lust och lugn samtidigt. Du ska givetvis sträva efter ett uppfyllande jobb och härliga projekt men håll samtidigt koll på två saker: sömn och relationer. Så länge du lyckas sova de timmar som din kropp kräver av dig och så länge du fortsätter att umgås och kommunicera med dina vänner och din familj så är det helt okej. Om du sover dåligt, alltid lägger dig för sent eller struntar i dina relationer så riskerar du att både bli trött men även få dåliga relationer. Tröttheten och de dåliga relationerna gör att du får mindre energi till dina aktiviteter. Om du ska kunna vara i ett lustfyllt tillstånd så behöver du massor av energi och ett effektivt sätt är att alltid samtidigt hålla sömn och relationer i balans.

Ta kontroll

Har du ett uppfyllande jobb eller har du någon härlig aktivitet framför dig som får din kropp att känna en enorm lust eller längtan? Ta kontroll över din sömn och dina relationer så kommer du kunna fortsätta med dina lustfyllda aktiviteter under en ännu längre tid!