Veckobrev om rutiner

Varje onsdag ger Andreas ut ett veckobrev om stress, sömn och hjärnan.

Veckobrevet är en perfekt påminnelse och sporre till dig varje vecka för in stresshantering.

God läsning!


Prenumerera


Släpp jobbet på vägen hem genom rastlöshet

  • Onsdag 6 februari 2019

Ibland kan det vara svårt att släppa vårt jobb när vi är hemma. Tankarna snurrar, vi känner oss stressade över uppgifter som måste göras och det höga tempot följer med rakt in i vardagsrummet. Ett trick för att släppa jobbet innan vi kommer hem handlar om rastlöshet.

Läs mer >


Matar du rätt eller fel vanor i ditt liv?

  • Onsdag 23 augusti 2017

Alla har vanor, även om vi inte inser det. Några är uttalade och tydliga såsom att vi borstar tänderna varje morgon och kväll eller tränar två gånger per vecka. Andra är lite mer subtila såsom att vi avbryter kollegor i möten eller äter lunch onödigt fort. Tricket med att lyckas med att exempelvis träna varje vecka är att göra det regelbundet så att det blir en vana. Vi får alltså vanor genom att mata dem med ett återkommande beteendemönster.

Läs mer >


Vilken förändring kan du tänka dig göra i resten av ditt liv?

  • Onsdag 22 februari 2017

Nu ska jag äta kvarg varje frukost i en månad så att jag blir smal, sen kan jag återgå till min vanliga frukost. Nu ska jag jobba i högt tempo det kommande året, sedan kan jag gå ner på 6-timmarsdagar och umgås med kompisar. En kort förändring som bygger på att vi ska slita nu och slappa sen för evigt. Funkar det verkligen?

Läs mer >