• Onsdag 26 januari 2022

Är du upptagen med att försöka vara imponerande hela dagarna? Varför imponera på andra när du istället kan imponera på dig själv?

Den förhöjda känslan av att vara imponerande

Visst är det härligt när andra blir imponerade av oss! Uppmärksamheten, bekräftelsen, kicken – det är lätt att gå runt och känna sig riktigt förhöjd av den känslan. Denna typ av känsla sitter kvar ett litet tag men efter ett par timmar eller kanske ett dygn så har den ersatts av någonting annat. Sedan är det kanske dags att börja leta efter nästa detalj som kan få oss att bli imponerande.

Någonstans där är det dags att börja höja ögonbrynen. Det är helt okej att vara imponerande. Alla gör vi olika saker som gör oss imponerande lite då och då. Vi kanske vågar göra någonting lite läskigt. Kanske deltar vi i något långt motionslopp. Eller så utför vi helt enkelt vårt arbete prickfritt och i rätt tid. Du är en imponerande människa med jämna mellanrum. De stunder när du inte är det, jagar du då efter möjligheter att bli imponerande?

Om du inte får berätta för någon

Kan du åka på skidsemester utan att berätta för hela världen på sociala medier att du just nu är i sittliften på väg mot ditt livs åk? Klarar du av att ta en långpromenad utan att sedan tala om det för någon? Fixar du att göra en riktig storstädning, besöka gymmet och sedan ordna fredagsmys med dina barn utan att någon annan får reda på det?

När du gör någonting som kan uppfattas som imponerande av andra, ställ dig själv en enkel fråga: om du inte hade fått berätta detta för någon, hade du då gjort det? Om svaret på frågan är nej så är risken stor att du inte gör det du vill i ditt liv. Du är istället upptagen med att försöka imponera på din omgivning. Detta tar både tid och energi men framförallt borgar det för stress.

Imponera på dig själv

Om du ständigt går runt och försöker vara imponerande, prova då att vända din energi inåt. Om du istället försöker imponera på dig själv, vad skulle du då göra? Skulle du då ta det där steget som du inte vågar göra eftersom du är orolig för vad andra ska tänka och tycka? Skulle du våga stega bort från människor som bara äter upp din energi? Skulle du våga vara dig själv helt och hållet och skulle det minska din stress?

Vad krävs för att du ska bli imponerad av dig själv?