• Onsdag 4 augusti 2021

Håll tummarna för att pandemin är på väg mot sitt slut. Det betyder ju att vi äntligen kan göra allt, och gärna samtidigt! Eller?

Jag längtar efter allt

Jag hoppas innerligt att pandemin tar slut och vårt samhälle öppnas upp helt och hållet under denna höst. Inte bara för att jag vill kunna återuppta mina live-föreläsningar om stress, utan även för att jag vill kunna krama mina vänner utan att först tveka. Sedan vill jag gå på alla de där födelsedagsfesterna som blivit uppskjutna. Jag vill åka till alla avlägsna vänner som jag inte träffat på länge. Jag längtar efter biopremiärer, teaterföreställningar, konferenser och stora middagar. Jag känner för att göra allt och gärna på en gång!

Oj, det här kan bli en stressig höst.

När det roliga blir ett tvång

Längtar du också efter en massa saker som du inte kunnat göra under pandemin? Riskerar din höst också att bestå av en fullbokad kalender? Kanske känner du ”äntligen” när vi pratar om detta ämne, och nu riskerar jag att bli en tråkmåns: att allt det där goda kan snabbt slå över till att bli tråkigt. I värsta fall får allt dig att må dåligt.

Visst är det härligt att gå på middag med vänner. Däremot är det inte lika härligt att göra det om du inte gjort någonting annat än att gå på middagar under ett par veckors tid. Det roliga riskerar att bli tråkigt när kalendern blir full. Om vi dessutom skippar sömnen för att hinna med allt så kan även den härligaste festen kännas som tortyr.

Få ut maximalt av hösten

Stresshantering är många gånger ett förebyggande arbete. Det är nu i förväg som du har möjlighet att styra över om dina aktiviteter ska upplevas som roliga eller utmattande. Det handlar helt enkelt om hur mycket återhämtning du planerar under denna höst.

Du ska absolut fylla din höst med roliga aktiviteter som du inte kunnat göra under pandemin. Samtidigt behöver du undvika ett läge när du riskerar att bli utmattad, less och där du bara längtar efter lite lugn och ro. Genom att ha detta i bakhuvudet när du planerar kommer du att klara dig bättre.

Hur planerar du redan nu för att din höst inte ska bli full av stress? Var kan du planera in lite ledighet mellan aktiviteterna? Hur borde din kalender se ut för att de roliga sakerna i höst verkligen ska upplevas som roliga?