• Onsdag 4 september 2019

ABC – Always Be Charging. Detta uttryck innebär i korthet att du ska passa på att ladda din mobil så fort du har möjlighet. Frågan är om vi inte ska göra samma sak med vår kropp?

Always Be Charging

Ibland kan jag vakna upp på morgonen och inse att jag har glömt att ladda mobilen. Den har legat hela natten, bredvid laddsladden, utan att vara inkopplad. När det endast är 5% kvar redan på morgonen så måste jag aktivt börja fundera över var jag kan ladda mobilen under dagen.

Ur detta I-landsproblem så föddes uttrycket ABC: Always Be Charging. Om du befinner dig på en plats som har elkontakt, se då till att ladda din mobil. Alltid. Du vill väl inte hamna i en sits där din mobil dör?

Ladda din kropp när du kan

Varför tänker vi inte på samma sätt om vår kropp? Varför använder vi inte ABC i vår vardag? Om du befinner dig i en situation där du måste vänta på bussen: ladda. Om du befinner dig på en vacker plats som ger dig energi: ladda. Om du befinner dig i ett mötesrum och dina kollegor är sena: ladda.

Hur gör man då för att ladda sin kropp? Det finns ett universellt knep: tillåt dig att bara sitta och glo. När du väntar på bussen, stoppa ner mobilen i fickan och glo. När du är på en vacker plats, strunta i att fotografera den. Beundra platsen genom att glo. Om du behöver vänta på kollegorna i mötesrummet, ta inte upp datorn för att skicka några mail. Passa på att bara sitta och glo.

Att glo sänker stressnivån

När vi tillåter oss att bara glo så händer en rad saker i huvudet. Dels så sjunker stressnivån och vi varvar ner. Detta kan skapa en rastlös känsla och det kan vara riktigt svårt att inte ta fram sin mobil och pilla på den. Det gäller att rida ut den känslan och ta sig igenom den. På andra sidan väntar nämligen ett lugn. Det andra som händer är att det börjar poppa upp tankar och idéer. När vi börjar glo så börjar vi dagdrömma och nu kommer även kreativiteten fram. Vi kanske plötsligt inser hur vi ska lösa det där problemet eller den där situationen. Det kan också dyka upp en hel del ångest och dåligt samvete. Bedöva inte detta genom att ta upp mobilen. Om du upplever ångest, fundera över var den kommer ifrån och vad den vill säga till dig. Sätt sedan ihop en liten åtgärdsplan för att bli kvitt den för alltid.

 

Nästa gång du hamnar i en situation då du måste vänta på någonting, tänk ABC. Prova att ladda din kropp genom att stoppa ner mobilen i fickan och tillåta dig att bara glo. Vågar du?