Veckobrev om tid

Varje onsdag ger Andreas ut ett veckobrev om stress, sömn och hjärnan.

Veckobrevet är en perfekt påminnelse och sporre till dig varje vecka för in stresshantering.

God läsning!


Prenumerera


Checklista för att spankulera

  • Onsdag 7 augusti 2019

Ett av många trick för att minska sin stress är att spankulera lite oftare. Det kan vara en svår sak om tempot i livet ständigt är högt. Här kommer en enkel checklista över vad som krävs.

Läs mer >


Slipp sista minuten-stress med transparent matematik

  • Onsdag 9 januari 2019

”Förlåt att jag är sen, jag är där om tre minuter” hör du dig själv säga i telefonsamtalet trots att du fortfarande inte har hittat en parkeringsplats. Dessutom vet du att promenaden från bilen tar minst fem minuter. Tidplanen sprack direkt när den blev uttalad och stressnivån bibehölls på en hög nivå. Det här hade kunnat motverkas med transparent matematik.

Läs mer >


Att göra en sak i taget sparar tid och energi

  • Onsdag 13 juni 2018

Ibland känns det sådär härligt effektivt att göra två saker samtidigt. Att skriva mail samtidigt som vi deltar i ett webbmöte känns smidigt och smart. Många pratar däremot om att vi ska göra en sak i taget, är det verkligen bättre? Låt oss reda ut denna fråga.

Läs mer >


Befinner du dig ständigt på den kritiska linjen?

  • Onsdag 4 oktober 2017

För 20 år sedan fanns det mycket att vänta på. Vi väntade på bussen. Vi väntade på att kunden skulle returnera avtalet som vi hade postat. Vi väntade på kollegor som vara sena till ett möte. Idag däremot kan vi se exakt när bussen förväntas komma i vår smartphone och kan tajma promenaden till busshållplatsen. Idag skickar vi digitala avtal som returneras på ett kick. Idag får vi ett sms när kollegan är sen till ett möte. Om vi mot förmodan får lite väntetid så kan vi alltid skicka ett mailen, ringa ett samtal eller leta middagstips på nätet. Att bara sitta och vänta har blivit passé.

Jag säger inte att det var bättre förr och sämre nu. Däremot vill jag lyfta en specifik detalj som har förändrats under åren: vi

Läs mer >


Vaska tid för att få mer tid

  • Onsdag 27 september 2017

Tid är en bristvara. Vi försöker jobba effektivare och smartare för att få mer tid över. Kan en lösning på tidsbristen vara att vi börjar vaska tid?

Läs mer >


Sova i 8 timmar – är den siffran bara ett påhitt?

  • Onsdag 9 augusti 2017

Foto: Sundsvalls museums fotoarkiv.

Att sova för lite är ett utmärkt sätt att försämra sin hälsa på. Småbarnsföräldrar vet precis hur dåligt vi kan må när vi ständigt blir väckta och aldrig är utvilade. Rekommendationerna pekar ofta på att 8 timmar skulle vara en bra siffra. Är det sant eller är det bara ett påhitt?

Läs mer >