Veckobrev om angest

Är din stress egentligen en bedövande flykt?

  • Onsdag 19 juni 2019

Orsaken till att vi känner stress över en enskild situation är ofta ganska enkel att hitta. Däremot kan det vara svårare att hitta orsaken till vårt generella livsmönster. Kan det i så fall handla om en flykt?

Läs mer >


Beror din stress på dåtid eller framtid?

  • Onsdag 30 maj 2018

En deadline som närmar sig. Många bollar i luften. Det är lätt att tro att detta handlar om stress som händer här och nu. Många gånger finns det dock en orsak till att vi är stressade idag och förklaringen till detta kan ligga i dåtid eller framtid.

Läs mer >


Ångest är kroppens prioriteringsmaskin

  • Onsdag 25 april 2018

Jag borde. Jag måste. Jag skulle behöva göra det där. Det finns mycket i livet att känna ångest inför och ibland hamnar vi i ett läge där vi ständigt går runt med en malande ångest. Låt oss denna vecka hantera vår ångest genom att tacka den för hjälpen.

Läs mer >


Kontrollera din oro med Borkovecs ångestkvart

  • Onsdag 8 november 2017

Har du fullt upp och känner oro över hur det ska gå i projektet eller om ni ska hinna klart i tid? Känns det som att du kanske inte ska få behålla jobbet? Upplever du dig själv som en bluff och att det bara är en tidsfråga innan folk kommer på det? Dr. Borkovec har en bra metod för att inte låta dessa typer av oro påverka dig alldeles för mycket.

Läs mer >


Ångestbaserad prioritering hjälper dig slippa stress

  • Fredag 20 januari 2017

Ibland har vi en riktig surdeg på vår att göra-lista som ger oss stress, det riktigt kryper i kroppen när vi tänker på den uppgift som vi vet att vi borde göra men av olika anledningar inte vill eller vågar. Det kan handla om att vi ligger efter tidplanen i projektet eller att vi har fått en dålig relation med en medmänniska som borde redas ut. Ångesten kommer som ett paket på posten: jag borde verkligen ringa den där kunden, eller jag borde verkligen plugga inför min tenta imorgon.

Läs mer >