En stressreaktion kan ibland uppstå av påtagliga orsaker. Ibland kan det dock snarare handla om åt vilket håll problemet lutar.
Varje onsdag sedan många år tillbaka
Varje onsdag ger Andreas ut ett veckobrev om stress, sömn och hjärnan.
Veckobrevet är en perfekt påminnelse och sporre till dig varje vecka för din stresshantering.
God läsning!
Luta livet åt rätt håll
Hitta den positiva spiralen
Har du hamnat i ett nedåtgående mönster där den ena energislukaren leder till den andra? Då är det dags att hitta ett litet beslut för att hitta den positiva spiralen.
Ett är oändligt mycket mer än noll
Små rutinuppgifter är enkla och skapar väl ingen större stress. Eller? Kan det vara så att de ökar belastningen oändligt mycket?
Stress över att inte kunna välja
Är din vardag fullspäckad av brandkårsutryckningar, deadlines och reaktivitet? Eller har du möjlighet att välja själv vad du ska syssla med?
När tänkte du en ny tanke senast?
När vi fastnar i gamla nedbrytande mönster så är det så lätt att bara borra ner huvudet och fortsätta. Samma taktik, samma resultat. En gång till. Slutligen så inser man att det är dags att tänka en ny tanke.
Kommer pandemislutet skapa en stressig höst?
Håll tummarna för att pandemin är på väg mot sitt slut. Det betyder ju att vi äntligen kan göra allt, och gärna samtidigt! Eller?
Vad kan du inte längre göra på grund av stress?
Det är svårt att veta hur nära väggen man är. Ett sätt är att ställa sig frågan: vad kan du inte längre göra på grund av stress?
4 sätt att minska din stress med omtolkning
En situation kan skapa lugn eller stress beroende på hur du tolkar den. Det innebär helt enkelt att du kan minska din stress med hjälp av omtolkning. Låt oss titta på fyra olika sätt att omtolka en situation för att minska din stress.
Konsten att säga nej: 5 bra trick och 3 dåliga
Nejsägare. Finns det någonting värre eller tråkigare? Att våga säga nej är dock en viktig del i att undvika stress och utbrändhet. Låt mig ge dig fem enkla trick för att säga nej.
Matar du rätt eller fel vanor i ditt liv?
Alla har vanor, även om vi inte inser det. Några är uttalade och tydliga såsom att vi borstar tänderna varje morgon och kväll eller tränar två gånger per vecka. Andra är lite mer subtila såsom att vi avbryter kollegor i möten eller äter lunch onödigt fort. Tricket med att lyckas med att exempelvis träna varje vecka är att göra det regelbundet så att det blir en vana. Vi får alltså vanor genom att mata dem med ett återkommande beteendemönster.